Новости из ССС Ниша

Други део семинара за едукаторе из централне Србије одржан је 8. децембра у Нишу.

После Београда и Новог Сада, у Нишу је, 10. новембра организован семинар за едукаторе из централне Србије под називом "Јачање институција за социјални дијалог" у сарадњи са шпанским синдикатом UGT и њиховим институтом ISCOD, а уз подршку Шпанске агенције за међународну сарадњу. Барбара Роцес представник института и ко-директор пројекта истакла је да су и они добијали помоћ у знању када им је била потребна и да сада желе да ту помоћ пруже синдикатима у Србији.

детаљније

rss08У Сокобањи су у периоду од 15-19. октобра одржани Радничко спортски сусрети под покровитељством Савеза самосталних синдиката Србије. Екипа ССС Ниш освојила је у укупном пласману 7. место. Освојили смо 1. место у Стрељаштву (жене), 3. место Одбојка (мушкарци) и 3. место Пикадо.

детаљније

dostojanstveno Савез самосталних синдиката Ниша и Секција младих овог Савеза су 7. oктобра обележили Дан Достојанственог рада поделом пригодног материјала на Тргу Краља Милана и Конференцијом за новинаре на којој је указано на непоштовање права радника на достојанствен рад и пристојну зараду.

детаљније

У организацији Савеза самосталних синдиката града Ниша и Фридрих - Еберт фондације са представништвом у Београду, у Нишу је, 1. и 2. октобра 2008. одржан семинар под називом Социјални дијалог у региону јужне Србије.