Новости из ССС Ниша

честитка ТРАДИЦИОНАЛНО ПРЕДНОВОГОДИШЊЕ ДРУЖЕЊЕ СА НОВИНАРИМА - Поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника у сали Савеза самосталних синдиката града Ниша организован је 27. децембра пријем за представнике медија и том приликом сумирани су резултати остварени у претходној години и уручени пригодни поклони.

честитка СВЕЧАНА СЕДНИЦА ВЕЋА САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА ГРАДА НИША - У среду 26. децембра у сали Савеза самосталних синдиката града Ниша одржана је свечана седница Већа. Седница се традиционално одржава сваке године пред новогодишње и божићне празнике, а са седнице је упућена и честитка чланству и грађанима: "Да нам Нова 2013. година, година јубилеја и обележавања 110 година постојања Савеза самосталних синдиката града Ниша буде година здравља, радости и остварења дуготрајних напора да радимо више, да живимо боље и достојанственије Лепота новогодишњих и божићних празника је у снази нових почетака, узајамне солидарности и свеопште борбе ка новим успесима", каже се између осталог у честитци.

Текст честитке

Izlozba ИЗЛОЖБА ТРАДИЦИОНАЛНИХ УМЕТНИЧКИХ ЗАНАТА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ - Оливера Бобић, секретар Већа Савеза самосталних синдиката града Ниша, поводом промоције обележавања 17 векова од доношења Миланског едикта, у петак 21. децембра присуствовала је изложби традиционалних и уметничких заната у Врњачкој Бањи на којој су се представиле нишке занатлије. Савез самосталних синдиката града Ниша подржава нишке занатлије и Занатску комору Ниша у намери да се организовањем изложби традиционалних уметничких заната са обележјима Миланског едикта, адекватно у 2013. години обележи 17 векова од доношења Миланског едикта и град Ниш спремно дочека овај јубилеј, а истовремено и прилику да се нишке занатлије представе великом броју гостију из земље и света.

TELEKOM ПОСЛЕ 10 ГОДИНА ПОНОВО ПОЧЕО СА РАДОМ САМОСТАЛНИ СИНДИКАТ ТЕЛЕКОМА СРБИЈЕ - Захваљујући великој упорности руководства синдиката и логистичкој подршци Савеза самосталних синдиката града Ниша после готово 10 месеци борбе, проблема и опструкција формиран је Самостални синдикат Телекома Србије.

детаљније

komunalci ПРЕДЛОГ ПОСЕБНОГ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА ЗА ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА У КОМУНАЛНОЈ И СТАМБЕНОЈ ДЕЛАТНОСТИ У НИШУ ДОСТАВЉЕН ГРАДОНАЧЕЛНИКУ - Репрезентативни синдикати запослених у комуналној и стамбеној делатности града Ниша упутили су 18. децембра допис градоначелнику и у прилогу Предлог посебног колективног уговора за ове делатности којим се тражи да се што хитније закаже састанак преговарачких тимова репрезентативних синдиката и локалне самоуправе како би дати колективни уговор био у што краћем року потписан.

Предлог посебног колективног уговора

детаљније

пивара НИШКА ПИВАРА И ДАЉЕ У ШТРАЈКУ - У понедељак 26. новембра, у просторијама Савеза самосталних синдиката града Ниша одржан је састанак представника самосталног синдиката Пиваре "Ниш" АД са Драганом Зарубицом, председником Самосталног синдиката запослених у пољопривреди, прехрамбеној, дуванској индустрији и водопривреди Србије. Тема састанка били су нагомилани проблеми запослених у Пивари "Ниш" који су већ пар месеци у штрајку због кашњења послодавца са исплатом зарада и уплатом доприноса, због чега највероватније у наредној години неће моћи ни да овере здравствене књижице. Пивара "Ниш", такође има и озбиљних проблема у пословању, па је на састанку договорено да се проналажење решења за опстанак нишке пиваре, као предузећа које због своје делатности може рентабилно да послује, потражи у сарадњи са локалним и републичким органима власти.

осто ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ ЗАШТИТА УЗБУЊИВАЧА - Поводом пројекта "Заштита узбуњивача" који има за циљ припрему модела закона о заштити узбуњивача, односно о заштити оних лица која у доброј вери указују на неправилности и кршење закона, наношење штете јавном интересу или кршење људских права, одржан је у понедељак, 26. новембра округли сто на коме су поред представника власти, правосуђа, медија у раду учествовали и представници самосталног синдиката Оливера Бобић, секретар Већа ССС града Ниша, Јован Јовановић, председник ЈСО ЕИ Ниш, Марко Савић, председник ГО Самосталног синдиката управе града Ниша, Биљана Петковић, председник Синдикалне организације Народне библиотеке "Стеван Сремац" Ниш и Драгана Цмрекар, дипломирани правник у ССС града Ниша. Покретач пројекта је Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података личности, а председавајући радне групе за израду модела закона је Саша Јанковић, републички омбудсман. Резултат пројекта ће бити модел закона који би већ почетком наредне године могао да уђе у скупштинску процедуру али истовремено и унапређење знања и разумевања међу релевантним интересним групама о неопходности и користи од заштите узбуњивача као моћног средства у борби против корупције.

petica ПОДРШКА ТЕЛЕВИЗИЈИ 5 - Савез самосталних синдиката града Ниша упутио је 25. октобра писмо подршке којим се прикључује "Борби за Петицу". Савез самосталних синдиката града Ниша прати и у потпуности подржава "Борбу за Петицу", борбу за опстанак једне од првих нишких телевизијских станица, која је током свих ових година рада активно пратила и информисала грађане Ниша и Србије о синдикалним и радничким активностима, проблемима, потребама.

детаљније

sastanakСАСТАНАК ПРЕДСЕДНИКА САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА ГРАДОВА И ОПШТИНА - У четвртак 18. октобра 2012. године у Савезу самосталних синдиката града Ниша одржан је састанак председника Савеза самосталних синдиката градова и општина поводом ДОГОВОРА ОКО ОРГАНИЗОВАЊА И УЧЕШЋА У ПРОТЕСТИМА САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ. На састанку је разматрана најава Савеза самосталних синдиката Србије о одржавању протеста у већим градовима у Србији због неоправданог поскупљења хране и све лошијег стандарда грађана. Учесници овог састанка ЗАУЗЕЛИ СУ СТАВ ДА СЕ ВЕЋУ САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ ПРЕДЛОЖИ ОДРЖАВАЊЕ ПРОТЕСТА У ВЕЋИМ ГРАДОВИМА У СРБИЈИ. Састанку су поред Миодрага Ранђеловића, председника Савеза самосталних синдиката града Ниша и Оливере Бобић, секретара Већа Савеза самосталних синдиката града Ниша присуствовали и Миленко Михајловић, председник Савеза самосталних синдиката Србије за град Крушевац, Иван Јовановић, председник Савеза самосталних синдиката Србије за град Лесковац, Мирослав Гајић, председник Савеза самосталних синдиката Србије за град Јагодину, Мира Димитријевић, председник Савеза самосталних синдиката Србије за град Врање, Драгиша Трујкић, председник Савеза самосталних синдиката за општину Бор, Аца Стојановић, председник Савеза самосталних синдиката Србије за општину Књажевац, Родољуб Ћирић, председник Савеза самосталних синдиката Србије за општину Пирот, Славољуб Радивојевић, председник Савеза самосталних синдиката Србије за општину Прокупље, и Добрица Ранђеловић, председник Савеза самосталних синдиката Србије за општину Алексинац и Светислав Станковић, повереник за повереништво Бујановац.

RSISSSS РАДНИЧКО СПОРТСКИ СУСРЕТИ САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ - Савез самосталних синдиката Србије организовао је и ове године Радничко спортске сусрете својих чланова. Шести по реду, Радничко спортски сусрети одржани су од 10-14. октобра у Сокобањи. На овогодишњим сусретима учешће је узело око 700 такмичара и чланова ССС из целе Србије и то у 9 такмичарских дисциплина у женској и 10 такмичарских дисциплина у мушкој конкуренцији. Велики успех и ове године постигла је екипа Савеза самосталних синдиката града Ниша која је освојила СВЕУКУПНО ПРВО место на одржаним сусретима. Ово освајање првог места је трећи узастопни успех нишких спортиста, тако да ће победнички пехар од сада бити у трајном власништву у витринама Савеза самосталних синдиката града Ниша.

детаљније

sastanak АКТИВИРАЊЕ РАДА СОЦИЈАЛНО-ЕКОНОМСКОГ САВЕТА ГРАДА НИША - Савез самосталних синдиката града Ниша и УГС "Независност" Ниш упутили су 15. августа захтев градоначелнику Града Ниша, господину Зорану Перишићу у коме се наглашава потреба функционисања СЕС-а и тражи ангажовање градоначелника на стварању услова за активирање и рад Социјално-економског савета како би се институционално артикулисали интереси радника, послодаваца и власти.

детаљније

sastanak ЗАКЉУЧЦИ СА САСТАНКА - АКТУЕЛНА СИТУАЦИЈА У ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА КОМУНАЛНО СТАМБЕНЕ ДЕЛАТНОСТИ ГРАДА НИША, УЛОГА И ЗАДАЦИ СИНДИКАТА И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, тема је састанка одржаног у уторак 07. августа 2012. године у сали Савеза самосталних синдиката града Ниша коме су присуствовали чланови Градског одбора Самосталног синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности града Ниша, г. Милош Банђур, новоизабрани градски већник који је задужен за област комуналне и стамбене делатности, председник Савеза самосталних синдиката града Ниша г. Миодраг Ранђеловић и секретар Савеза г-ђа Оливера Бобић.

детаљније

diploma ЗАХВАЛНОСТ САВЕЗУ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА ГРАДА НИША НА ПОДРШЦИ - Под мотом: ПРАВО ЈЕ ВРЕМЕ ЗА ЗДРАВ ОСМЕХ у среду 30. маја 2012. године у сали Савеза самосталних синдиката града Ниша додељенe су награде - Дипломe ученицима, учесницима конкурса који је организовао Дом здравља у сарадњи са Уметничком школом у Нишу и ОШ Ћеле кула поводом 22. недеље здравља уста и зуба и колективима који су ову манифестацију подржали. Не постоји ништа лепше од дечјег осмеха - истакао је један од учесника.

детаљније

prvomajska ДОДЕЉЕНА ПРВОМАЈСКА ПРИЗНАЊА У САВЕЗУ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА ГРАДА НИША - У СРЕДУ 25. априла 2012. године у свечаној сали Савеза самосталних синдиката града Ниша додељена су Првомајска признања - Повеља са плакетом истакнутим колективима и појединцима који су својим залагањем дали допринос идеји синдикализма. Добитник овог признања је и госпођа Славица Савић, секретар Већа Савеза самосталних синдиката Србије.

детаљније

osmi mart ТРАДИЦИОНАЛНО ОСМОМАРТОВСКО ДРУЖЕЊЕ СА НОВИНАРКАМА - Поводом осмог марта Међународног празника жена у сали Савеза самосталних синдиката града Ниша организован је пријем за припаднице лепшег пола из медија и том приликом им уручени пригодни поклони. Присутне су биле и чланице Већа Савеза самосталних синдиката града Ниша.