Међу 17 локалних самоуправа, у којима су издвојене просечне цене на мало пољопривредних производа, које објављује Републички Завод за статистику, Ниш се нашао на 6. месту по „скупоћи“.
За сваки град издвојено је 10 производа – кромпир, пасуљ, црни лук, кајмак, сир, јунеће месо, 10 јаја, млеко, јабуке и лимун. Највише новца за те производе потребно је издвојити у Новом Пазару – 4 390 динара, а најмање у Ваљуву – 3 220 динара. На другом месту по „скупоћи“ је Лесковац – 4 155 динара, следе Крагујевац – 4 100, Зрељанин – 4 040, Суботица – 3 965, Ниш – 3 915 динара, затим Београд са 3 880, Нови Сад са 3 870, Зајечар – 3 810, Шабац – 3 760, Панчево – 3 750, Смедерево – 3 710, Ужице – 3 590, Краљево – 3 430 и Врање са 3 355 динара.
Према подацима РЗС-а, килограм сира у Ваљеву кошта 300, а кајмака 1 000 динара. Сир је најскупљи у Зајечару – 800, док се килограм кајмака у Лесковцу продаје за 1 450 динара. Литар млека у скоро свим градовима кошта око 150 динара, док 10 јаја кошта од 170 до 250 динара. Цена за килограм јунећег меса приближно је иста у свим градовима, креће се од 830, колико кошта у Смедереву и Краљеву, до 1 100 динара у Београду и Новом Пазару. За килограм јабука у 8 градова треба издвојити око 100 динара, најскупље су у Шапцу – 120, а најјефтиније у Смедереву – 60 динара.